Caroline 16 år, 10. klasse

”Det var tydeligt, at Jeanette var rigtig engageret i sit arbejde med os elever, da hun altid tog os og vore problemer alvorligt og var en oprigtig og støttende kontaktlærer. Man var aldrig i tvivl om, at man kunne komme til Jeanette, hvis der var nogle problemer, der pressede på, eller hvis man blot manglede en at snakke lidt med.
Selv havde jeg en periode, hvor alt bare var lidt svært, og i denne periode var Jeanette en kæmpe støtte samt sparringspartner. Udover at Jeanette var rigtig hjælpsom og forstående, når man selv kom til hende og ønskede at snakke, så var hun rigtig god til selv at tage initiativ til at snakke, hvis hun kunne se, at man havde det lidt svært.

Jeg var enorm tryg ved at have Jeanette som kontaktlærer, fordi jeg netop følte, at jeg blev lyttet til samt taget alvorligt, hvilket gjorde at jeg fik skabt en meget naturlig og ærlig relation. Når man er på efterskole, kan man ikke lige få et kram af sine forældre eller snakke med dem om alverdens ting, hvorfor det er naturligt, at man til tider kan føle sig ensom, men her følte jeg især, at Jeanette var en nærværende kontaktlærer, som man sagtens kunne komme til uden at det føltes som en lærer-elev relation men en mere venskabelig relation. Jeanette havde altid en positiv indstilling, og jeg husker tydeligt hvordan hun i samtlige tilfælde fik løftet/vendt stemningen til en glad stemning. Jeg følte, at Jeanette var en livline, som man til hver en tid kunne gøre brug af. Jeg husker stadig den dag i dag de mange snakke Jeanette og jeg havde i løbet af mit efterskoleophold. Vi snakkede om alt og intet, men jeg husker især, hvordan min selvopfattelse var en gennemgående tema for vores samtaler. Jeanette var enormt hjælpsom og støttende, og jeg husker stadig, da hun sagde “Caroline, du kan jo faktisk alt”. Dette har siden da motiveret samt styrket mig til at se muligheder fremfor begrænsninger, hvad end det angår skole eller mit privatliv.